
Odborné studie zahrnující kimchi a LAB (BMK)
Zde bychom chtěli vytvořit místo pro faktické studie zahrnující kimchi a LAB (BMK) a zdravotní benefity, které tato potravina přináší.
- Bakalářská práce zaměřující se na vliv probiotických bakterií mléčného kvašení na střevní mikroflóru: Baktérie mléčného kvašení – probiotika s antirakovinnou aktivitou/ Mgr. Linda Grillová, Ph.D. (2010)
- Kimchi jako probiotická potravina a jeho výhody a benefity a pro lidský organismus: Health benefits of kimchi as a probiotic food/ Kun-Young Park 1, Ji-Kang Jeong, Young-Eun Lee, James W Daily 3rd (2013)
- Systematická review mapující pozitivní účinky každodenní konzumace kimchi na zdraví člověka: Effects of Kimchi on human health/ Myung-Sunny Kim, PhD,a,b Hye Jeong Yang, PhD,a Soon-Hee Kim, PhD,a Hye Won Lee, PhD,c and Myeong Soo Lee, PhDd,e (2018)
- Soubor studií zaměřující se na kimchi a jeho prospěch pro lidské tělo: Science Direct/ Kimchi/ Various studies (2011 - 2021)
- 9 překvapujících benefitů kimchi - 1. výživné, ale málo kalorické; 2. obsahuje probiotika; 3. posiluje imunitní systém; 4. umí snižovat zánět v těle; 5. zpomaluje stárnutí; 6. může zabránit kvasinkovým infekcím; 7. podporuje hubnutí; 8. zlepšuje srdeční srdeční činnost; 9. jednoduchá příprava: 9 Surprising Benefits of Kimchi/ Healthline (2021)
- Výhody korejské fragmentované zeleniny: Kimchi and Other Widely Consumed Traditional Fermented Foods/ Jayanta Kumar Patra, Gitishree Das, Spiros Paramithiotis and Han-Seung Shin (2016)
- Metagenomická analýza (studie genetického materiálu přímo ze vzorků životního prostředí) kimchi: Metagenomic Analysis of Kimchi/ American Society For Microbiology (2010)
- Světový institu pro kimchi popsal vznik bakterie mléčného kvašení, skrze níž dochází k fermentaci, což má pozitivní účinky pro střevní mikroflóru: Kimchi fermentation research/ Food Processing Australia (2020)
- Bakterie mléčného kvašení jsou přítomné v zelí a česneku, díky nim dochází k fermentaci: Lactic acid bacteria present in kimchi cabbage and garlic carry out the fermentation/ NATIONAL RESEARCH COUNCIL OF SCIENCE & TECHNOLOGY (2020)
- Kimchi podporuje trávení i imunitu: Kimchi - kvašené zelí podporuje trávení i imunitu/ Vím co jím magazín (2020)
- Kimchi pomáhá v boji proti onemocnění Covid-19: Institut funkční medicíny a výživy/ Jak se dále chránit proti COVID 19 (2021)
Kontakt
NOPTASTE s.r.o.
Sídlo firmy a fakturační adresa:
Čechova 519/57, 664 51 Šlapanice
Provozovna, odběr objednaného zboží
(pouze po telefonické domluvě)
Lidická 316/28 (areál ICEC), 664 51 Šlapanice
Telefonické kontakty
Výkonný ředitel
Ondřej Velan
Tel.: +420 777 951 619
E-mail: ondrej.velan@kimchiclub.cz
Facebook: facebook.com/KimchiClub.cz
Instagram: instagram.com/kimchiclub.cz